4. 6. 2024, 06:19

Los MČR i soupeři byli neúprosní

Pocity z první účasti našeho týmu mezi nejlepšími 32 týmy České republiky jsou hodně smíšené. I přes nepřízeň losu velmi slušné výkony všech hráčů. ale výsledkově to bohužel vůbec nedopadlo.

Do Chebu jsme vyráželi s vírou  v nasazení do skupiny, ve které bychom nebyli považováni za úplného outsidera a pak třeba si i vybojovali možnost zahrát si s někým "lepším". Ovšem přání se ne vždy úplně plní. Los mistrovství republiky družstev České šipkové organizace (ČŠO) byl dost neúprosný a minimálně ta druhá část přání se nám splnila, bohužel ale rovnou v základní skupině.

1. Mustang Knínice - vítěz posledních dvou republikových šampionátů v sestavě s Adamem Gawlasem a Víťou Sedlákem, dvěma hráči, které zná už i širší sportovní veřejnost i z televizních přenosů., či Davidem Pískem - jedničkou žebříčku jednotlivců organizace ČŠO.

2. Black Panters Zlín - loni 9. na MČR, letos kvůli horšímu vzájemnému zápasu druhý tým Zlínského kraje v sestavě s Ondrou Fryštackým (4. hráč žebříčku ČŠO) či Romanem Benischkem

3. Bombarďáci A - loni 9. místo, předloni 5. místo. I bez dlouhodobě nejznámějšího českého šipkaře Karla Sedláčka velice silný tým kolem Antonína Davídka a Zdeňka Vaisara..

 

Po losu bylo asi víceméně jasné, že pouze naše nadprůměrné výkony a nějaký ten výpadek našich soupeřů by nám přinesl kýžené body. První zápas proti obhájcům titulu odstartovali ve 12 hodin Václav Jedlička a Jarda Brodský, rovnou proti dvojici Sedlák, Gawlas. Jarda dokonce sebral Adamovi leg, měl i šipku na vítězství, kterou bohužel nevyužil. První bod zaznamenal až v sedmém zápase Kamil Chládek, když porazil Davida Píska, další přidal obratem Véna Jedlička, který porazil kapitána Davida Bašného. Další body přidali už za rozhodnutého stavu 10:2 Zdeněk Mužík a Jarda Brodský, kteří porazili náhradníky z řad Mustangů. Konečný výsledek 14:4 pro Mustangy.

Druhý zápas začal téměř stejně, první bod získal Jarda Brodský, který snižoval na 7:1. Ten ostatně přidal i další 2 v zápasech jednotlivců, čtvrtý bod zaznamenali Mužík s Kroupou v cricketu proti Fryštackému s Kovaříkem. Black Panters si po výhře nad Bombarďáky připsali druhou výhru, tentokrát 14:4 a zajistili si postup ze skupiny do play-off.

Třetí zápas pozdě začal a pozdě skončil, soupeř se na MČR dostavil jen ve 4 lidech, co s sebou nese jistá časová úskalí a tak náš poslední zápas skončil až ve čtvrt na 9 večer. V pozdním zápase dvou unavených týmů bez naděje na postup se nakonec projevily zkušenosti Bombarďáků z těžkých zápasů, a tak jsme i potřetí odešli s prohrou, tentokrát 12:6.

Jak naše první mistrovství zhodnotit? Rozhodně to nebyl průšvih. Po herní stránce všichni hráči, kteří nastoupili, dokázali držet se svými soupeři krok, a to i s těmi nejlepšími. Ano, byly tam někdy rozdíly, ale ten největší a nejdůležitější byl při zavírání. Ve většině případů měli naši hráči maximálně 1-3 šipky na zisk legu či vítězství. Zatímco u nás to bohužel nepadalo tak, jak bychom si přáli, naši soupeři byli nemilosrdní a trestali. Co nám MČR dalo? Minimálně spoustu zkušeností, které doufáme že uplatníme hned během následující sezony.

 

Naši šipkaři na MČR v Chebu

Nahoře zleva: Jan Valenčat, Zdeněk Mužík, Václav Jedlička, David Kroupa.
Dole zleva: Kamil Chádek, Jaroslav Brodský, Petr Davídek

 

MČR se konalo v hale chebské Lokomotivy